fredag 29 mars 2013

Video Games - Kill Them With Colour Remix


Hört talas om Moombahton? Hört talas om Kill Them With Colour?
Okej, såhär: Det var en gång ett party in en källare i Saint George's County, söder om Washington D.C. Folket har en låg tyngdpunk, rullande höfter, ett förföriskt uttryck - de dansar till reggaeton och bachata. Nästa DJ som ska upp är Dave Nada, ditdragen av sin kusin vars vän hostade ett "skipping party". Men Nada har inte kommit med den här publiken på hjärtat. Den techno och house som han vanligtvis spelar skulle döda golvet helt. Då uppenbarar sig en lösning:  Afrojacks remix av Chuckies och Silvio Ecomos Moombah. Vad händer om du drar ner en Dirty Dutch banger i 130 BPM till 110 BPM, och mixar den med ett pågående reggaeton-golv? Detta var Nadas lösning, och helt plötsligt hade en ny genre fötts. Moombahton är helt enkelt en hopsättning av orden Moombah och reggaeton!

Ok, Kill Them With Colour? Produktions-duo från Canada. De har sound från chill-down till stenhård club, bara in på Soundcloud och lyssna!

Den här remixen blev till något år efter att Moombahton nått internationen via internet. Genren har gått mot ett ganska hårt sound med raviga synthar och tydliga latinamerikanska rytmiska element, och som kontrast till detta sattes MoombahLuv - Luved Up ihop - En samlingsutgåva Moombahton med ett djupare sound.

Slappna av, Lana är här KTWC är här. Nästa inlägg blir nog en aning hårdare....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar