torsdag 16 maj 2013

The Music - Marcus MarrJAG. ÄR. HELT. SÅLD.

Minns ni alla de där samplingarna som var det nifty med Daft Punk? Minns ni det svängiga i Discon på 70/80-talet? Det grooviga i funken?
När jag var ute och spelade i lördags fick jag möjligheten att lyssna till en annan grupp när jag var färdig. Det var gravt grymt. Det var den bästa dansupplevelse jag haft på länge. Och vad spelade de? Funk, disco, rare groove. Eller åtminstone något som liknade detta.
Och jag kom på det. Det finns en musikgenre jag hittills helt negligerat (läs: inte haft tid med) i mina strapatser. Okej, inte negligerat. Jag har varit och sniffat på det, så pass mycket att jag kunde komma ihåg det efter det där grava danspasset i lördags. Men jag har verkligen inte haft möjligheten att gå djupare in på ämnet. Tiden är dock här. Tiden är inne. NU-Discon har kommit till bloggen.

NU-Disco är en genre som, precis som namnet föreslår, är en modern, fräsch take på Disco. Läs [nu:] Disco så blir det ännu tydligare! NU-Discon hämtar hela sin inspiration från den gamla, underbara Discon och utrustar sina idéer i nya fräscha produktionskläder från post-2000-tal.
Jag har inte hjärta att inte rymma detta i min repertiore längre. Imorgon kör jag mitt första FuturNU-Disco Jam, och jag GARANTERAR att The Music av Marcus Marr kommer ingå i setet!

Enjoy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar